PAȘII VIEȚII MELE

de ARSENI BOTNARU

Categorie: Memorii
Autor: Arseni Botnaru
Format: 17 x 24 cm
Volum: 160 pag.
ISBN: 978-9975-52-233-5
ISMN: 979-0-3481-0055-5

Un artist își cântă viața… această afirmație poate fi una dintre caracteristicile atribuite lui Arseni BOTNARU, artistul care mai bine de 5 decenii bucură admiratorii muzicii populare cu cântecele sale de aleasă vibrație sufletească. Indiferent de statutul pe care l-a avut — artist amator în diverse formații, artist profesionist angajat, la fel, în mai multe orchestre sau liber profesionist, Arseni BOTNARU a știut cum să facă să rămână printre artiștii îndrăgiți de publicul meloman — să iubească publicul și să demonstreze aceasta prin cântecele sale interpretate cu mult suflet, cu sinceritate, să cânte așa cum simte el, că doar așa un artist poate fi pe aceeași undă sentimentală cu spectatorii.

Anatol CACIUC,
Radio Moldova

L-am cunoscut pe Arseni Botnaru la începutul anilor ’70, când făcea primii pași spre marea scenă, după o perioadă de experiență la petreceri, care nu era de neglijat. În calitate de dirijor al Orchestrei „Mărțișor“ i-am oferit posibilitatea să cânte cu această formație. Lucra mult asupra repertoriului, culegea folclor de prin satele Moldovei. „Mărțișorul “ pentru el a fost ca un laborator de creație, dar și pentru cei ce-și începeau adevărata profesie de cântăreți sau muzicieni. Era o școală a bunului gust, a respectului față de public, a spectacolului de înaltă ținută. Vreau să cred că acest fapt l-a încurajat. Și a mers mai departe. Unde a ajuns, cunoașteți foarte bine.

Pe parcursul anilor am făcut și câteva aranjamente pentru Arseni Botnaru, prin care a confirmat că este un artist cu un stil propriu de interpretare. Nu mai important este faptul că se remarcă prin hărnicie în activitate, prin dorința de a fi mereu în căutare de noi melodii.

De-a lungul carierii a înregistrat multe cântece în fondul Radioului Național, melodii de petrecere, de dor și dragoste, joc și voie bună precum și de armată.

Melodiile pe care le-a interpretat cu drag sunt o adevărată carte a vieții sale. Nu în zădar Arseni le înșiră pe note în această carte, dându-le posibilitate tinerilor interpreți pentru a fi preluate în repertoriul lor.

Cu prilejul aniversării a 70 de ani de la naștere Arseni Botnaru a susținut un concert de sărbătoare în satul său natal, Chetrosu, unde a fost răsplătit pe măsură de către săteni cu fl ori și aplauze, iar Consiliul Raional Drochia în semn de profundă gratitudine în aportul considerabil la dezvoltarea culturii raionului Drochia i-a conferit titlul „Cetățean de Onoare al raionului Drochia“.

Serghei CIUHRII
Artist al Poporului, Cavaler al Ordinului Republicii

Dacă doriți să ne scrieți

prin intermediul paginii noastre, completați formularul de mai jos și apăsați butonul „Trimite”. Unul dintre colegii noștri va răspunde neapărat la scrisoarea dvs.